Снимка Булфото, архивЗаканата е изпълнена. ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд

...
Снимка Булфото, архивЗаканата е изпълнена. ГЕРБ внесе жалба в Конституционния съд
Коментари Харесай

ГЕРБ внесе жалба в КС за наложения от парламента мораториум

Снимка Булфото, списък

Заканата е изпълнена. 

ГЕРБ внесе тъжба в Конституционния съд (КС) за наложения от Народното събрание мораториум върху избрани дейности на държавните органи. Искането е мораториумът да бъде разгласен за противоконституционен, както и друго - за тълкувателно решение на мораториума, изясни пред медиите ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, написа.

От партията имат и още едно, изключително, по думите на Атанасова, искане - за експедитивност на произнасянето. Това е значимо, съгласно ГЕРБ, тъй като мораториумът визира и лечебните заведения. " Считаме, че в пандемия за тях е мъчно да се оправят, в случай че не могат да се разпореждат с имуществото си - движимо и недвижимо ", уточни Десислава Атанасова. " Става ясно, че се лишават пълномощия на други управляващи, а въпреки всичко има разделяне според конституцията, посочи тя. Може да се стигне и до юридически казус, в случай че се одобри разпускане на актуалната ЦИК, както планува признатият на първо четене план за промени в Изборния кодекс на " ИТН ", и това да не може да стане ", предизвестиха от ГЕРБ. Дани Каназирева посочи, че тяхната парламентарна група няма да се занимава повече с оставката на Мая Манолова като ръководител на краткотрайната комисия за инспекция на ръководството на Бойко Борисов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР